Je to rok, co kanadský Rocky Mountain představil svůj nový elektrifikovaný hardtail Fusion Powerplay s novým pohonem Dyname 4.0. Model Fusion vychází ze své nemotorové verze a přenáší myšlenku jednoduchého kola určeného pro všechny typy povrchů do segmentu elektrokol. Sám jsem si to vyzkoušel při testování modelu v Jeseníkách na Dolní Moravě.

Základ tvoří pevný hliníkový rám, který je navržený pro spojení s pohonem Dyname 4.0. Specifická konstrukce má asi nejvíce dominantní část u středového složení, kam se montuje samotný pohon. V této části rám tvoří velmi tuhou "klec" pro montáž motoru a celé kolo je díky ní velmi tuhé a pevné. Univerzalitu použití modelu pak doplňuje montážní příprava pro doplňky, jako jsou blatníky nebo nosič. Fusion Powerplay tak můžete použít i pro každodenní jízdu do práce nebo po městě.

Nebude vás limitovat kapacita baterie, která je v tomto případě 720 Wh, ani síla motoru! Maximálních 770 W a kroutící moment 108 Nm vás nenechají klidnými ve složitém terénu v horách. A kdo by chtěl vyrazit někam dál, může připojit externí baterii s dalšími 314 Wh navíc!

Rocky Mountain Fusion Powerplay je zkrátka elektrokolo mnoha tváří, záleží jen na samotném jezdci, co od něj bude chtít.

Autor: Marek Bělovský

Kompletní specifikaci a dostupnost modelu naleznete zde!