Rocky Mountain Bicycles mě už dlouho imponuje svým přístupem… Většina výrobců elektrokol se spoléhá na vývoj výrobců pohonů. Oni jdou svojí cestou a nabízí vlastní pohon. Tohle není vůbec jednoduchá cesta, ale svezení na pohonu Dyname 4.0 je zkrátka zážitek!

Fusion Powerplay 10 je nejdostupnější model s tímto pohonem, cenovka okolo 89tis. už není daleko od kol s konvenčními pohony. Za mě palec nahoru za tenhle výrobek!

V čem je pohon Dyname tak výjmečný?

POHONNÝ SYSTÉM

Nová generace pohonu Dyname 4.0 je silná a výkonná. Přináší vysoký točivý moment a dlouhotrvající výkon. Toto v praxi znamená vyšší rychlost ve výjezdech, svižnější akceleraci, ale také větší a snadno demontovatelnou baterii, díky níž si každou jízdu užijete více a déle než kdykoliv předtím. Celý systém je i nadále vyvíjen v Kanadě, přičemž se držíme stejných základních pravidel jako u předchůdců. Hlavním krédem nové generace je vysoký výkon v menším a lehčím balení. Systém Dyname 4.0 dodává svou sílu plynule a přirozeně, díky čemuž jsou naše e-biky dlouhodobě jedněmi z nejoblíbenějších na trhu.

  • Menší objem a snížená hmotnost
    Nejnovější jednotka Dyname 4.0 je o 18,5% lehčí než předchozí generace (Dyname 3.0). V průběhu vývoje se nám podařilo nejen snížit hmotnost, ale rovněž umocnit spolehlivost našeho motoru. Pohon Dyname 4.0 proto využívá kupříkladu velká „oversize“ ložiska pro zvýšení pevnosti a odolnosti.
  • Tichý pohon
    Nový systém Dyname 4.0 pracuje s menšími otáčkami, což snižuje charakteristický pískot elektromotorů, zejména při porovnání s ostatními systémy.
  • Vyšší točivý moment
    Virtuální „motorka“ vás nakopne vždy, když to potřebujete. Zároveň sama utichne, pokud pro ni zrovna není využití.
  • Patentovaná konstrukce
    Tři originální patenty a kompletní „in-house“ řešení znamenají naprostou konstrukční svobodu.
  • Naladěno podle lidí
    Specificky naladěné a cíleně konstruované pro reálné MTB využití a lidskou kadenci šlapání. Žádné zbytečné roztáčení nohou.
  • Motor s intuicí
    Naprosto hladké a přirozené splynutí síly motoru a jezdce. Systém Dyname umí číst Váš rytmus a intuitivně reagovat na Vaši jízdu.
  • Pevnější střed
    Středové složení zůstává součástí kola, osa klik neprochází motorem. Výsledkem je méně skřípání, menší opotřebení, a hlavně snadná servisovatelnost prakticky kdekoliv! Milujeme lokální dílny.



Parametry elektrosystému
- jednotka Rocky Mountain Dyname™ 4.0
- nominální výkon: 250 W
- maximální výkon: 770 W
- kroutící moment: 108 Nm
- úrovně přípomoci: Ludicrous, Trail Plus, Trail a Eco
- systém je vybaven torzním senzorem
- bezúdržbový typ motoru
- maximální rychlost elektrické podpory: 25 km/h ± 10 %

Kompletní nabídku elektrokol s pohonem Dyname 4.0 najdeš zde!