Canyon eMTB Press Camp - Massa Marittima, IT

První den testování dostáváme pod ruku novou platformu Neuron:ON CF. Jde o nadstavbu Neuron:ON s hliníkovým rámem a pohonem Shimano. Canyon sází na požadavky trhu a tak přichází s karbonovou verzí celoodpruženého elektrokola postaveném na pohonu Bosch ve specifikaci Smart System. Jde o čistou devětadvacítku, u vyšších zdvihů používá německý výrobce tzv. mullet setup, kdy máme vpředu 29” kolo a vzadu pak 27,5”.

Neuron je univerzální elektrokolo se zdvihem na rámu 140 mm a jde o čistou 29" variantu. Rámová platforma pojme zdvih vidlice až 150 mm. Můžete si ho pořídit s baterií o kapacitě 625 nebo 750 Wh. Zde je důležité zmínit, že Neuron:ON CF je konstruován tak, že neumožňuje uživatelsky jednoduchou demontáž baterie. To by mohlo někoho omezovat při specifických situacích možností nabíjení. Z pohledu jízdních vlastností jde ale o velmi univerzální model. Byl jsem velmi překvapen, že si dokáže poradit s technickými pasážemi, aniž byste ztratili jistotu řízení. Mám rád jednoduchá funkční řešení, takže ovládání pohonu Bosch jsem si na tomto modelu užíval - bezdrátový ovladač v kombinaci s LED Remote Controler. Potenciál kola objevíte na dlouhých výletech v horách, pohodlí a jízdní agilita jsou opravdu impozantní.

Během testu Neuronu jsme projeli všechny lokální traily i s průvodcem. Pokud někdy zavítáte do italského Massa Marittima, neváhejte kontaktovat kluky z Massa Marittima Bike Service, kteří udržují místní traily a poskytnou vám i průvodcovské služby včetně případného shuttlování.